Nagelbehandelingen

Beauty by Mui verzorgt de wimper- en nagelbehandelingen. Bij Beauty By Mui ben je aan het juiste adres voor gelnagels, acry polygel nagels of voor het nieuwste product op de markt: rubberbase.

Door het volgen van vele cursussen en bijscholingen ben ik dan ook up-to-date van de allerlaatste kneepjes van het vak.

Rubberbase behandeling

Rubberbase is een nieuwe generatie FLEXIBELE gel, deze behandeling wordt gebruikt om de natuurlijke korte nagels te verstevigen. (Een betere en sterkere versie van het vroegere gellak systeem). De natuurlijke nagels worden tijdens deze behandeling verstevigd met een BIAB of een rubberbase gel.

Door de flexibele formule van deze gel, kan deze moeiteloos buigen met de bewegingen van de natuurlijke nagel zonder dat er barsten of breuken plaatsvinden. De gel werkt ook in op de diepte van de nagelplaat, zodat deze er steeds mee verzadigd wordt. (Dit voorkomt de onychoschisis, het schilferen/splitsen van de nagels aan de vrije nagelboord).

Per keer dat je de behandeling laat uitvoeren, worden je eigen nagels sterker door de verzadiging. Ook is deze gel selfpinchend. Dat wil zeggen dat jouw natuurlijke nagels, indien er geen natuurlijke c curve aanwezig is, wel in een c curve gevormd zullen worden. Dit geeft als resultaat, smallere en sterkere nagels (denk aan een plat blad papier, als je er in bovenaanzicht op kijkt is die breed en als je er mee op tafel zou willen kloppen, buigt deze nog voor je het tafelblad raakt. Een vouw in c curve, soort van een tunneltje, lijkt veel smaller maar kan je wel mee op tafel kloppen).

De enige beperking met rubberbase is dat er geen verlengingen kunnen gedaan worden, enkel als er bijvoorbeeld 1 nageltje wat korter is dan de rest. Ook de maximale lengte dat je er mee kunt opsparen, is een paar millimeter voorbij je vingertop. Langere nagels hebben een opbouw van een niet flexibele product nodig.

** dit is een ideale behandeling voor de nagelbijters!

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels zijn gemaakt van een stroperige substantie genaamd polymeerhars.

Gel wordt gemodelleerd op de natuurlijke nagel waarna deze wordt uitgehard in een ledlamp. Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels aangebracht. Wanneer je de nagels wilt verlengen wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde sjablonen.

Hoe gaat de behandeling?

De handen worden gedesinfecteerd, hierna start de elektrische manicure. Daarna wordt de glans laag van de natuurlijke nagel verwijderd waarna de nagel wordt ontvet en er wordt een bonder aangebracht.

Vervolgens wordt de gel gemodelleerd en wordt de hand enkele minuten in een LED/UV-lamp gehouden. Op deze manier hardt de gel uit. De plak laag die overblijft op de kunstnagel wordt verwijderd en de nagel wordt in het gewenste model gevijld.

Hierna kunt u kiezen voor een mooie kleur gelpolish uit het ruime assortiment wat Beauty By Mui u te bieden heeft.

Na de behandeling worden de nagelriemen voorzien van nagelriemolie, deze voedt en verzorgt zowel de nagelriemen als de nagels. Vervolgens wordt de gehele hand verzorgd met een voedende handcrème.

Beauty by Mui werkt met enkel EU gekeurde hoge kwaliteit producten

Sinds enige tijd is er ook een nieuw product op de markt genaamd Acryl Polygel,

Acryl Polygel is een revolutionaire kruising tussen een harde gel en acryl. Het heeft de voordelen van beide producten, maar dan zonder de nadelen. Acrylgel kan zowel in UV als in LED worden uitgehard.

Acrylgel heeft diverse voordelen:

  • Makkelijk aan te brengen
  • Duurzamer
  • Flexibeler
  • Licht van gewicht
  • Geen geknoei
  • Geen nare luchtjes
  • Geen heat spikes